Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2019 15:42 - Бог променя
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Целта на настоящата ми публикация не е да идеализирам, който и да е било етнос, а да покажа, че Бог по един или друг начин работи за това хората да стават по - добри!

Преди години един мой познат ми разказа следната поучителна история.
Докато бил студент в Пловдив, той и негов приятел се отдали на запой. Приятелят му бил расист (и все още е, но в по - малка степен). Мразел циганите и работейки като охрана в магазин - побийвал тези, които се провинявали. На тялото си има татуировка с лика на Херман Гьоринг (ръководител на "Луфтвафе" - военновъздушните сили на Нацистка Германия). Два дни познатият ми и приятелят му расист пили и се веселили. Решили да продължат наливането в Пазарджик и отпътували натам. Сърцето на татуирания започнало да бие много учестено и той се притеснил за живота си. Потеглили към болницата, пред която моят колега оставил расиста и друг свой приятел и влязъл в лечебното заведение, за да търси помощ. Междувременно, неонацистът припаднал от притеснение и изтощение. Момчето, което стояло при него го оставило и влязло в болницата, за да търси помощ. Видяло някакъв лекар и му обяснило за какво става дума. Лекарят му казал нещо от рода на: "Ами тук има носилка. Вземете я и го донесете!" Трима цигани, без да са молени, взели носилката и помогнали за пренасянето на припадналия младеж в болницата. Расистът по - късно се възмутил от това, че лекарите и други българи не са му се притекли на помощ. В този ден, отношението му към циганите станало по - добро, защото от личен опит се убедил, че не всички са еднакви.
Много езотерици биха казали, че тази случка е начин за това висшите сили, които често биват наричани с думата "Бог", да въздействат позитивно върху духовното развитие на младежа.

 

Преди повече от 10 години по Риалити ТВ гледах следния истински случай, който ме впечатли. В квартал, в който живее нацист антисемит се нанася еврейско семейство. В дома на нациста има нацистки знамена, той самият носи разни нацистки пръстени, фен е на Хитлер. Разбирайки за новите си съседи, започва да ги заплашва по телефона (въпросният нацист е в инвалидна количка и живее абсолютно сам). Еврейското семейство заедно с техни познати започват да се молят силно за душата на нациста в една църква и тогава... нацистът се промен : сваля си пръстените защото усеща , че започват да му парят, маха знамената, моли за прошка евреите, а те го взимат при себе си!! 





Тагове:   Бог,   молитва,   променя,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 641967
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031