Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2014 00:20 - БРАТСТВОТО ЧРЕЗ„АРАБСКАТА ПРОЛЕТ” ОТБЕЛЯЗВА КРАЯ НА ПЕТРОЛНАТА ЕПОХА ,НСР И НАЧАЛО НА ГАЗОВА ЕПОХА
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 5164 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.09.2014 00:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image                                                                                                                                        „Арабската пролет“ или за ръката на Братството
Преди време първата либийска провинция обяви своето отделяне и независимост от досегашната държава. Бившата джамахирия бе бойно поле, в което последователи на Осама бин Ладен се сражават помежду си. Най-типичният пример за малоумието на американските и на останалите т. нар. световни политици, е Сирия. Там войната се водеше не само между централното правителство и подхранваните с ционистка идеология и милиарди „бунтовници“. Фронтовата линия беше изчезнала. Терористи се пердашат с терористи. Медиите обвиняват Ал-кайда, основана от ЦРУ и приписана на Осама.

Още през 2012 година полуграмотни фанатици, въоръжени до зъби с израелска и американска бойна техника, избиваха населението на цели села или жителите на градски квартали с викове: “الل أكبر” – „Аллах акбар! – „Йехова е най-велик!“

Под „ционисти“, имаме предвид не само традиционните – израелски, американски, западноевропейски и съветски – пардон – руски. Парични потоци се изливаха и от Саудитска Арабия, Катар и Кувейт. Властващите в тях теократични диктаторски режими са едни от най-ревностните поддръжници на ционизма и на расистката марксистка държава Израел.

В самото начало на 2011 година най-ретроградната комунистическа сила на земята – интернационалното банково Братство на “Wall Street” – започна да излива огромни финанси в сметките на контролираните съвместно от американски, руски и израелски шпионски централи ислямски професионални убийци. Момчетата от огромните кабинети не вършат нищо случайно. За тях това е инвестиция. А на разумните хора е известно още от Хенри Форд, че:

„Не друг, а един евреин заяви: „Войните са еврейската жътва“. Но нито една реколта не е толкова богата, колкото тази от гражданските войни.“                                                                                         Еуфорията на народа след падането на диктаторите и желанието за бързо постигане на дълго чаканата свобода са прекомерно големи. След падането на режимите идва дълъг период на борба за власт, а след това и разочарованието от псевдо-демократичните управления и управници,пионки на Братството, които взели веднаж властта, бързо забравят какво са обещавали.                             
Арабските събития имат необратим характер и неминуемо ще поставят света пред сериозна дилема, свързана с нещо много важно – с петрола .
Природната суровина, на която се крепи не само цялата световна икономика, но и просперитета на човечеството.              image                                                                     Ще донесе ли сериозни промени на световната икономика „Арабската пролет”.
Диктатурите  в страните от Близкия Изток в продължение на десетилетия осигуряваха сравнително евтин петрол, чийто цена се определяше от диктаторите.
Сега, когато тези режими започнаха един след друг да падат, арабските страни навлизат в продължителен период на неясни политически промени и нестабилни режими.
Не се знае от кого, кога и как ще се определят новите цени на петрола, но почти със сигурност може да се предполага, че ще са по-високи от сегашните.
„Арабска пролет” предизвика значително намаляване на производството и съответно доставките на петрол за световната икономика.
Този процес неминуемо ще се зедълбочава, а това означава, че е възможно да се стигне и до кирза в производството и търговията с петрол. А Близкият Изток е най-богатия регион на тази жизнена важна суровина.
От политическа гледна точка, последствията от събития в Близкия Изток сами по себе си са много значими и е крайно необходмо да се следят внимателно и анализират.
Ако „Арабска пролет” доведе до рязко намаляване на производството и търговията с петрол, най-вероятно в световен мащаб ще настъпят серозни геополитически промени. Това ще се наложи от принудителната производствена и търговска размяна на местата на петрола и природния газ.
Ще настъпи и сериозно разместване в местата, ролята и значението на отделните страни производителки и износителки на петрол и на природен газ.
Ще настъпят и сериозни геостратегически промени.
Страните богати на природен газ, ще изместят по значимост досегашните облагодетелствани нации, богати на петролни находища и големи износители на петрол. А това са предимно страните от Близкия  изток.Това е в унисон с плановете на Левитския интернационал за НСР на Изток.                                                                                                                                 В зависимост от това доколко е глобален този процес, ще бъде и неговото отражение върху цялата световна икономика.
На първо място ще се засегне автомобилната индустрия. Ще започнат да се произвеждат серийно предимно газови двигатели за превозните средства, а петролът ще се използва за производство на потребителски стоки.
Изполването на газ като основен енергиен източник ще намери широка подкрепа от световната екологична общност .
По специална поръчка на американското правителство Масачузетския технологичен институт (MIT) в САЩ – водещият американски университет, две години е разработвал специален доклад за определяне бъдещето на природния газ, от гледна точка на технологиите, икономиката, политиката, националната безопасност и околната среда.
В доклада се подчертава необходимостта от преимуществено използване на природния газ, като се посочват и трите най-богати източници – Северна Америка, Русия и Близкия Изток. Американците отдават голямо значение и на големите находища на шистовия газ, с който разполагат.
Стратегическите насоки на доклада до голяма степен определят и големия интереса на САЩ за изучавне на политическите и най-вече енергийните промени, които ще наложи „Арабска пролет“ както в страните от Близкия Изток, така и в световен план.
Това вероятно е една от основните задачи на разузнавателната агенция„Стратфор“.
Според налична информация, шистовият газ е в по-големи количества от петрола и най-вече по-равномерно разпределен по планетата, според геолозите. Това може да направи шистовия газ предпочитан енергиен източник за световната икономика.
Използването му ще се предпочита и поради факта, че е безвреден и не замърсява околната среда, което го прави силно конкурентен.
Възможно е някои нации, които имат големи въглищни запаси да предпочитат синтетичния бензин от въглища макар, че ще трябва да преодоляват серозни екологични изисквания и оскъпяването на такова производство.
САЩ и Канада са богати на битумни пясъци, а това е суровината, от която могат да се добиват петролни продукти, чрез които да покриват нуждите на тяхната икономика. Те могат да постигнат балансиране на собственото си петролно производство и консумация и така да поддържат лидерска позиция в икономиката.
По всичко личи, че производството на шистовия природен газ, вероятно ще се приеме като подходящата алтернатива за бъдещето на световната икономика.
Възможно е Русия да загуби някои от своите газови пазари, но пък може да компенсира газовото си влияние върху Европа и с петролно такова.
Европа от своя страна ще трябва да предприеме значителни енергийни реформи, тъй като в момента, голямата тяжест на социалните функции на европейските бюджети (във Франция са между 30 – 40%) и скъпо струващите програми на Брюксел – всичките те се финансират предимно от високите акцизи върху горивата. И всяко намаляване на акцизите води до свиване и съкращаване на европейските икономики.
Вероятно, Европа ще стане зависима не само от руския газ, но и от руския петрол, ако не успее да си осигури алтернативни доставчици.
България също трябва спешното да предприеме енергийни реформи, за да подобри енергийната си ефективност.
На първо място това означава да си осигури и други доставчици на газ и атомно гориво, освен руските.                  image                                                                      razuznavane.com/               



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684276
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031